Nyt stadion ved motorvejen

Nyt stadion ved Silkeborgmotorvejen skal skabe vækst og udvikling i Silkeborg, og bliver et markant byggeri ved indgangen til den nye Erhvervskorridor.

Jysk Park

Byggeriet af et nyt stadion i Silkeborg er startet. Det nye stadion får plads til 10.000 tilskuere og vil stå færdigt i juni 2017.

Det nye stadion skal bygges på Søholt i den nordlige del af Silkeborg, tæt op ad Silkeborgmotorvej. Det nye stadion bliver således et markant byggeri ved indgangen til den nye erhvervskorridor ved motorvejen. Søholt rummer desuden i forvejen Jysk Arena, som er BSV elitehåndbolds hjemmebane, samt andre idrætsfaciliteter.

- Det store byggeri vil give mange arbejdspladser i anlægsfasen, og samtidig får vi frigivet et meget stort og attraktivt areal på den gamle stadiongrund i Sydbyen til en unik byudvikling med idrætsfaciliteter, nyt ældrecenter og nye boliger. Vi får mulighed for at bygge op til 20.000 m2 på det store areal, siger Udviklingschef Gregers Pilgaard.

Satsning på eliteidræt
Det nye stadion giver samtidig nye og moderne fysiske rammer for talentudvikling og eliteudfoldelse i overensstemmelse med Silkeborg Kommunes udviklingsstrategi.

Det nye stadion skal bygges i tæt samarbejde med Silkeborg IF Invest A/S og andre partnere. Silkeborg Kommune finansierer halvdelen af selve stadionbyggeriet, dog maksimalt 60 mio. kr., og den anden halvdel skal finansieres af Silkeborg IF Invest A/S og andre samarbejdspartnere.

Kommunens andel af stadionbyggeriet ventes finansieret ved salg af byggeret på det nuværende stadionområde for 60 mio. kr.