Endnu et markant byggeri på vej i Erhvervskorridoren

Muligheden for at bygge tæt på motorvejen, og være synlig for 30.000 bilister der dagligt kører forbi, har haft afgørende betydning for byggeriet af Erhvervspark Silkeborg.

Erhvervspark Silkeborg

Erhvervspark Silkeborg kommer til at ligge på Nørreskov Bakke tæt på motorvejen. Der er tale om et typisk domicil-byggeri på 11.500 kvadratmeter med fleksible lejemål – et såkaldt ”Company-house”. Bag projektet står Laban Arkitekterne og bygherren, I/S Randersvej 6-8.

”Det glæder mig, at virksomhederne kan se potentialet i at bygge langs Silkeborgmotorvejen. At der er to erhvervsbyggerier på vej, allerede halvandet til to år før motorvejen er færdig, styrker forventningerne om, at virksomheder i stort tal vil rykke ind i Erhvervskorridoren i de kommende år,” siger borgmester Steen Vindum.

Facader tæt på motorvejen
Erhvervskorridoren giver virksomheder en unik mulighed for at få facader få meter fra motorvejen. Det giver en fantastisk synlighed overfor de 30.000 potentielle kunder, der kører forbi hver dag. En mulighed, der har haft afgørende betydning i forbindelse med Erhvervsparken.

”Som by er det naturligvis af stor vigtighed at blive koblet på motorvejssystemet alene af trafikale årsager, men derudover har det også stor betydning at kunne tilbyde virksomhederne en placering langs motorvejen,” siger Henrik Kamp Ditlev, medejer af Laban Arkitekter.

”Silkeborgmotorvejen, og især Erhvervskorridoren, har så det ekstra lag i forhold til nærheden til motorvejen, og dette er ganske unikt for Danmark – og derved også for virksomhederne langs motorvejen.”

”Baggrunden for vores valg er baseret på ovenstående; alternativt havde vi været tvungent til at se mod E45 hvis en motorvejsplacering er et krav, men nu kan vi tilbyde et ekstra lag, som er uvurderligt,” tilføjer han.

Tilfredshed med Silkeborg Kommunes indsats
Erhvervspark Silkeborg forudsætter en lokalplan, og arbejdet med denne gik i gang ganske kort tid efter, projektet blev præsenteret. Henrik Kamp Ditlev, har tidligere over for Midtjyllands Avis rost Silkeborg Kommunes generelle indsats for erhvervsudvikling ved motorvejen.

”Det er rigtig godt, hvad Silkeborg Kommune foretager sig. Det er godt tænkt, det, der foregår,” sagde Henrik Kamp Ditlev blandt andet til avisen og betegnede Silkeborg Kommunes ageren som »eksemplarisk«.”

Borgmester Steen Vindum er glad for rosen. ”Vi arbejder benhårdt på erhvervsudvikling og at levere en effektiv service til erhvervslivet, så det er dejligt at høre, at virker efter hensigten,” siger han.
Erhvervspark Silkeborg står efter planerne færdig i slutningen af 2016.

Moderne domicil-byggeri

Erhvervspark Silkeborg er på seks etager, hvor der er fælles lobby, kantine, konferencefaciliteter m.m. Huset består af fire bygninger, der er skubbet sammen to og to og vil med sine ekspressive facader og centrale placering på mange måder stå som et af de mest markante kontorhuse i Silkeborg.

Erhvervspark Silkeborg bliver et markant byggeri. Huset er designet med baggrund i moderne domicil-arkitektur, hvor huset udefra skal stå smukt, markant og genkendeligt, og indefra skal have moderne og fleksible lejemål, hvor gode dagslysforhold og udsigt er tænkt ind i alle lejemål, lyder det i beskrivelsen af byggeriet.

Læs mere om de fire spændende erhvervsområder ved Silkeborgmotorvejen

Læs mere om fordelene ved facader tæt på en motorvej