Erhvervsvenligt tigerspring

Silkeborg Kommune tager igen et stort spring op blandt de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark.

Customer service

Senest har Dansk Byggeri lavet en analyse over erhvervs- og bygggevenlige kommuner i 2016. På den nye liste er Silkeborg blevet placeret som nr. 16 ud af de 98 kommuner. Hvilket er en placering, som er 43 pladser bedre end i fjor.

Blandt de ting som Dansk Byggeri har hæftet sig ved, er at det er forholdsvis nemt at skaffe uddannet arbejdskraft, at der er mange byggegrunde, samt at sagbehandlingstiden er lav. Det tager typisk en til to uger at behandle en byggeanmodning.

Analysen bygger også på de forventninger, som byggeriet har til fremtiden. Analysen fra Dansk Byggeri bekræfter den udvikling som Dansk Industri allerede sidste år vurderede kommunernes erhvervsklima. Her tog Silkeborg kommune et tigerspring på 25 pladser og ligger på en samlet 38. plads.

Tallene fra Dansk Byggeri glæder borgmester Steen Vindum: 
”Vi arbejder hårdt på at skabe rammer for en positiv udvikling i vores kommune hver eneste dag. Vi har i kommunens erhvervshandleplan et stort fokus på initiativer, der kan hjælpe både iværksættere og etablerede virksomheder med at komme endnu hurtigere ind på et vækstspor, til gavn for os alle i Silkeborg Kommune”.

”Vi arbejder målrettet på at forbedre erhvervsklimaet. Vi har fx afskaffet dækningsafgiften, vi investerer massivt i bedre veje, vi har gjort det nemmere for virksomheder at vinde offentlige udbud, og vi har sænket gebyret på byggesager”, siger Steen Vindum.

Det gode placering i Dansk Byggeris undersøgelse er godt nyt, for de investorer og virksomheder der allerede er i gang, eller står på spring for, at etablere byggerier langs den nye Silkeborgmotorvej.

Læs hele Dansk Byggeris undersøgelse