Fest på motorvejen

1. december blev 11 kilometer helt ny motorvej mellem Hårup og Låsby indviet.

Solskin, blå himmel og en rød-hvid flagallé så lang, som øjet kunne række. Jo, rammerne var helt rigtige til en ganske særlig festdag – indvielse af 11 kilometer helt ny motorvej mellem Hårup og Låsby.

Kl. 11.30 åbnede transportminister Magnus Heunicke den tidlige julegave ved at binde sløjfen på den røde silkesnor op.

Forinden talte blandt andre Silkeborgs borgmester, Steen Vindum:

- Jeg har aldrig været så glad for at kigge ud over et stykke asfalt. For det er meget mere end et stykke asfalt. Det er den asfalt, der giver mennesker i Silkeborg Kommune muligheden for at få mere tid sammen med deres familie. Og det er den asfalt, der kommer til at give væksten i Silkeborg et ekstra skub fremad. Vi forventer os meget af Silkeborgmotorvejen, og det med rette. Silkeborg bliver et endnu mere attraktivt sted at bo. Et endnu mere attraktivt område at være virksomhed i, sagde borgmesteren i sin tale.

Og den første dag i december har med god grund været længe ventet. Motorvejen betyder nemlig en hel del for mange menneskers hverdag. Pendlerne sparer 10-12 minutter hver vej i myldretiden til og fra arbejde på strækningen mellem Silkeborg og Aarhus, når motorvejen er helt færdig. Det giver op til to timer mere til familie og fritid hver uge for de 4.300, som hver dag kører turen.

Også beboerne langs den gamle tæt trafikerede landevej gennem Mollerup, Linå og Hårup har set frem til, at den nye motorvejsstrækning overtager 15.000 biler i døgnet, som tidligere kørte gennem de tre landsbyer. Vejdirektoratet forventer, at motorvejen mellem Hårup og Låsby vil få en gennemsnitstrafik i døgnet på 20.000 biler.

- Byggeriet af motorvejen er gået over al forventning. Undervejs har Vejdirektoratet lyttet til de ønsker, vi har haft til vejens design, og til hvor tæt virksomheder må bygge op ad den. Motorvejen bliver noget helt specielt; der er kælet for detaljerne. Vi føler virkeligt, at det er vores motorvej. Det vil jeg gerne takke ministeren, Vejdirektoratet og alle andre, der har bidraget for.Tak på borgernes vegne. Tak på virksomhedernes vegne. Og ikke mindst tak på egne vegne, sagde borgmesteren i sin åbningstale.

Busserne kørte i pendulfart på motorvejen både før og efter indvielsen, så alle interessere kunne se det nye stykke af Silkeborgmotorvejen på tæt hold.

Om halvandet år er hele Silkeborgmotorvejen færdig og giver Silkeborg Kommunes borgere adgang til 600.000 arbejdspladser inden for en times kørsel og virksomhederne lettere adgang til veluddannet arbejdskraft.