Første spadestik i Erhvervskorridoren

Jyske Bank har taget det første spadestik i Erhvervskorridoren, og dermed er opførelsen af en stor ny kontorbygning i Silkeborg skudt i gang. Byggeriet sker på den tidligere Neckelmann-grund tæt ved Silkeborgmotorvejen.

Den knap 7.000 etagemeter store bygning får plads til 300 it-medarbejdere fra Bankdata. Endvidere etableres et nyt centralkøkken, der skal levere mad til Jyske Banks afdelinger i Nordbyen. Det nye kontorhus ventes at stå klar til brug i april 2016. Prisen for byggeriet løber op i 110 mio. kr. Se planerne for byggeriet i videoen fra Jyske Bank TV.Grunden huser desuden meget mere end Jyske Bank. Bl.a. en række gigantiske haller, som igennem årtier husede den hæderkronede tekstilvirksomhed Neckelmann. En virksomhed som fra 60'erne var én af de toneangivende virksomheder i Silkeborg - og på et tidspunkt byens største private arbejdsgiver.

Jyske Bank forventer at hallerne skal rives ned. Deres endelige skæbne afhænger dog af, om køber vil bruge dem til noget eller ej, forklarer bankdirektør Leif Larsen. Flere har allerede henvendt sig, og han venter at endnu flere interesserede kommer på banen i den kommende tid.

Jyske Bank vandt fik fredag 16. januar 2015 overrakt erhverv-Silkeborgs Initiativpris for deres kick-start af Erhvervskorridoren.

Se videoen om den historiske Neckelmann-grund fra Jyske Bank TV.