Første spadestik til ny bæredygtig bydel

Silkeborgmotorvejen gør Silkeborg endnu mere attraktiv som bosætningskommune. Første spadeskridt til ny bæredygtig bydel bliver taget 4. april.

Når Silkeborgmotorvejen åbner 11. september bliver Silkeborg et endnu mere attraktivt sted at bo. Afstanden til et nyt job og karrieremæssige udfordringer er ikke lang når man bor i Silkeborg. Faktisk kan man nå mere end 600.000 job indenfor en times kørsel, og i Silkeborg Kommune kan man finde til enhver smag og pengepung.

Den 4. april bliver udvalget endnu større. Her er der første spadestik til byggeriet af 30 almene boliger med grønne tage og slyngplanter på væggene i Silkeborgs nye grønne bydel Gødvad Enge.

Her vil alt regnvand blive opsamlet og brugt i området også rekreativt i form af et rislende vandløb gennem bebyggelsen og en vandlegeplads.

- Det er boliger til familier, som gerne vil bo i grønne omgivelser og lægger vægt på bæredygtighed. Økonomien er generelt en udfordring, når vi bygger, og det er ekstra svært at holde et bæredygtigt byggeri inden for rammebeløbet, men er lykkedes, fordi mange har vist velvilje, siger direktør for Arbejdernes Byggeforening René K. Rasmussen til Midtjyllands Avis.

Arbejdernes Byggeforening bygger 15 dobbelthuse på en skråning. Der bliver 10 tre-rumsboliger på 96 kvadratmeter, 15 fire-rums boliger på 110 kvadratmeter og fem fire-rums boliger på 115 kvadratmeter i to plan.

Husene bliver beklædt med skifer og tegl, og der er generelt lagt vægt på at bruge solide og vedligeholdelsesfri materialer.

Byggeri til 37 mio. kr.

Huslejen bliver henholdsvis 7.492 kr., 8.390 kr. og 8.711 kr. Huslejeniveauet skal ifølge Arbejdernes Byggeforening ses i sammenhæng med, at der er tale om lavenergihuse og dermed lavere udgifter til opvarmning.

Boligerne er tegnet af Årstiderne Arkitekter. Hovedentreprenøren er STB Byg A/S og involveret er desuden bygherrerådgiveren KUBEN Management, det rådgivende ingeniørfirma Søren Jensen, Terra Nova Landskabsarkitekter, Iprojekt og eseebase.

Der er tale om et byggeri til omkring 37 mio. kr. Det forventes klar til indflytning 1. april 2017