Jyske Bank har kickstartet erhvervsområde

Jyske Bank kickstartede i begyndelsen af december 2014 Silkeborgs nye erhvervsområde ved motorvejen. Halvandet år før Silkeborgmotorvejen åbner, er de første virksomheder allerede på vej til at rykke ind i Silkeborgs nye, bynære erhvervsområde Erhvervskorridoren.

Visualisering erhvervskorridoren

Som det eneste sted i Danmark kan virksomhederne i Erhvervskorridoren få facade kun 6,5 meter fra motorvejen, hvor 30.000 potentielle kunder dagligt vil køre forbi.

Jyske Bank og nyt stadion i Erhvervskorridoren 
- Vi har fået en helt fantastisk start på det nye og spændende erhvervsområde. Det er et område, som har et meget stort vækstpotentiale lige op til den nye motorvej, siger borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune.

- Dels bygger vi Danmarks mest moderne stadion, så det bliver et markant indgangsparti til Erhvervskorridoren fra øst, og dels har Jyske Bank netop besluttet at placere en del af sin virksomhed med rigtig mange arbejdspladser inden for it og finans i den vestlige del af Erhvervskorridoren på den tidligere Neckelmanngrund.

- Dermed er vi allerede i gang med at realisere det nye erhvervsområde ved Silkeborgmotorvejen halvandet år før den åbner, siger borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune.

Området udbygges i etaper
I løbet af de kommende 10 år vil der ifølge en ny markedsanalyse kunne bygges 4-5.000 kvm. om året i Erhvervskorridoren, som er et nyt stort erhvervsområde langs den nye bymotorvej i Silkeborg fra Kejlstrupvej i vest til Gødvad Bakke i øst. Hele området ventes fuldt udbygget i løbet af de kommende 30 år.

En markedsanalyse foretaget af Sadolin Albæk, der er specialiseret i ejendomsrådgivning, viser, at efterspørgslen efter byggeri i Erhvervskorridoren især vil være drevet af lokale virksomheder, der er vokset ud af eksisterende lokaler eller som ønsker at flytte fra utidssvarende lokaler til nyt byggeri.

Flerbrugerhuse til mindre virksomheder
Markedsanalysen viser, at der er et marked for flerbrugerhuse, hvor flere mindre virksomheder kan leje sig ind.

- Vi forventer, at der i de kommende år vil skyde en række byggerier op i størrelsen 3.000 kvm. fordelt på tre-fem etager. Det betyder, at de motorvejsnære arealer i Erhvervskorridoren kan være fuldt udviklet i løbet af de næste fem-seks år, siger Steen Vindum.

Aktiv udvikling af erhvervsområdet
- Ejendomsmarkedet er fortsat præget af efterdønningerne af finanskrisen, og byggeriet i Erhvervskorridoren kommer ikke af sig selv. Derfor går Silkeborg Kommune aktivt ind og opkøber jord i området, så vi kan byggemodne og markedsføre arealerne til kontor- og erhvervsbyggeri. Vi vil udarbejde et plangrundlag, som gør det attraktivt for virksomhederne og investorerne at bygge i Erhvervskorridoren, siger Steen Vindum.

De næste arealer på vej til salg
De næste arealer, der bliver udviklet, er de attraktive arealer lige op til motorvejen. De første tre arealer bliver allerede udbudt til salg af Vejdirektoratet i løbet af efteråret.

Silkeborg Kommune og erhvervSilkeborg arbejder desuden i fællesskab på et skitseprojekt for et nyt kontorfællesskab, der kan danne ramme om et nyt iværksætter- og virksomhedsmiljø i Erhvervskorridoren.

Synlighed og 30.000 potentielle kunder om dagen
Virksomheder, som etablerer sig i Erhvervskorridoren får markant synlighed og tilgængelighed. Som det eneste sted i Danmark kan virksomhederne få facade kun 6,5 meter fra motorvejen, hvor 30.000 potentielle kunder vil køre forbi om dagen. På under en time kan virksomhederne nå 1,4 mio. indbyggere, 700.000 potentielle medarbejdere, 50.000 højtuddannede, tre lufthavne og Aarhus Containerhavn.

Den unikke Silkeborgmotorvej
Silkeborgmotorvejen er på flere måder enestående. Det er den eneste motorvej i Danmark uden for København, der bliver ført gennem en by. Motorvejens forløb tæt på Silkeborg centrum og gennem hidtidige bolig- og erhvervsområder i Silkeborg er unik, specielt strækningen gennem Silkeborg by (mellem frakørsel 31 og 36), hvor der bruges mange ressourcer på at designe og tilpasse motorvejen til de unikke omgivelser.

Det er således aldrig set før, at en motorvej er gjort til en samlet oplevelsesrejse, hvor trafikanterne skal opleve en fortælling om tæt by, det åbne land og forskellige smukke naturområder.

I projektet Mellemland har Silkeborg Kommune i samarbejde med Realdania, arkitektfirmaet Møller og Grønborg og Vejdirektoratet aktivt arbejdet på at skabe disse oplevelser, når man kører på Silkeborgmotorvejen.

Samtidig har kommunen i samarbejde med Realdania og tre rådgivningsteam anført af arkitektfirmaet Møller og Grønborg, COWI og Gottlieb Paludan + Public Arkitekter arbejdet på at skabe en ny, unik erhvervskorridor ved motorvejen, hvor der er mulighed for kontor- og erhvervsbyggeri helt tæt op ad motorvejen – så få meter fra motorvejen, at det ikke er set andre steder i Danmark.

Yderligere information:
Borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune, tlf. 26 29 37 32.