Kom til åben byggeplads på Silkeborgmotorvejen

Igen i år inviterer Vejdirektoratet alle interesserede om på den spændende side af byggepladshegnet på Silkeborgmotorvejen. Alle er velkomne til Åben Byggeplads lørdag den 20. juni mellem klokken 12.00 og 15.00.

Motorvejstur

Stedet bliver det samme som sidste år - nemlig i den nedgravede del af motorvejen mellem Dyrehaven og Gødvad Bakke. Det bliver Vejdirektoratets informationscenter på Nørreskov Bakke 2A, Silkeborg som arrangementet centrerer sig omkring. Selve byggepladsen på omkring en kilometers længde ud for informationscenteret vil være åben for alle.

Fokus på et spændende arbejde med at bygge veje 

Det nærmere program for dagen løfter Vejdirektoratet sløret for på et senere tidspunkt, men projektchef Carsten Sandgaard lover, at der er planlagt en meget interessant dag.

"Vi fortæller som altid om vejprojektet, og hvordan motorvejen bliver til, men sammen med entreprenører, rådgivere og uddannelserne, fortæller vi i år endnu mere om, hvilke spændende ting, du kan arbejde med, når der skal bygges en motorvej," siger Carsten Sandgaard og fortsætter:

"Vi vil meget gerne gøre unge mennesker interesserede vejbyggeri. Og hvorfor ikke benytte chancen, når vi nu har et stort motorvejsbyggeri midt i Silkeborg?"

Der vil også være andre sjove oplevelser på dagen, fortæller han:
"Uden at afsløre for meget, kan jeg godt love, at der bliver nogle interessante aktiviteter for barnlige sjæle."

Trafikprojekter og nye muligheder for borgere og erhvervsliv

Silkeborg Kommune vil også være tilstede på dagen og bl.a. fortælle mere om de mange nye spændende muligheder og projekter der på vej langs Silkeborgmotorvejen bl.a. nye vejprojekter, nyt stadion, nye erhvervsområder og en ny bevægelsespark ovenpå motorvejen.

"I Silkeborg Kommune arbejder vi intens på, at bruge Silkeborgmotorvejen til at skabe en positiv udvikling i vores kommune" fortæller projektleder Jeppe Keller fra Silkeborg Kommune.

"Derfor har vi meget fokus på at forbinde motorvejen til resten af byen, og udvikle nye spændende erhvervs- og boligområder samt idrætsfaciliteter langs motorvejen."

Lørdag skal lokke endnu flere til

I år ligger arrangementet på en lørdag mod en hverdagseftermiddag sidste år. Carsten Sandgaard håber, at mange vil benytte fridagen til at komme forbi byggepladsen.

"Vi havde omkring 600 motorvejsinteresserede gæster sidste år, og det var vi glade for. Men vi vil gerne have at mange flere kommer forbi i år," siger han.

I forbindelse med arrangementet holder motorvejsprojektets informationscenter på Nørreskov Bakke åbent. Til gengæld vil der ikke være lørdagsåbent i informationscenteret som ellers planlagt lørdag 13. juni.

Du må kun besøge byggepladsen den 20. juni fra 12 til 15

Vejdirektoratet oplever forsat en stor interesse for byggeriet, og rigtig mange henvender sig om besøg og rundvisninger, fortæller Carsten Sandgaard:

"For at komme interessen i møde, har vi gennem hele projektets levetid været meget åbne omkring byggeriet. Vi har lavet vores populære informationscenter, og Åben Byggeplads er endnu et element i den åbenhed, vi gerne vil signalere. Vi vil rigtig gerne komme borgerne i byen i møde og fortælle om, hvad vejen betyder for dem. Det tror vi på er vigtigt."

Carsten Sandgaard vil dog minde om, at der alle andre dage ikke er adgang til byggepladsen:

"Normalt er der adgang forbudt, men den 20. juni er du meget velkommen, men kun den dag og kun på byggepladsen mellem Gødvad Bakke og Dyrehaven."

Fakta:

Åben Byggeplads

Lørdag 20. juni kl. 12 - 15

Nørreskovbakke 2.A, 8600 Silkeborg