Motorvejsåbning bliver hyggelig vejfest for hele familien

Teater, musik, tivoli og cirkus. Vejdirektoratet løfter nu sløret for en del af indholdet til søndagens arrangement, når Danmarks Største Vejfest kulminerer, og motorvejen officielt indvies søndag den 11. september.

Silkeborgmotorvejen

Efter flere dages vejfest i hele Silkeborg åbner Silkeborgmotorvejen søndag den 11. september i løbet af aftenen. Selve snoreklippet finder sted sidst på eftermiddagen, men der er rig mulighed for at få en god dag med hele familien, hvis man lægger vejen forbi festpladsen ved Vejdirektoratets kontor på Nørreskov Bakke i Silkeborg allerede fra om formiddagen.

Her vil der nemlig fra kl. 10.00 til klokken ca. 15.00 være noget for hele familien, fortæller projektleder Mike Boesen:

”Vi har lavet et program, hvor der er noget for alle - nok med et ekstra fokus på børnene. Vi vil gerne gøre vores åbningsfest til en hyggelig og afslappet fejring, hvor alle får en god dag,” siger han.

Teater, musik, cirkus og tivoli

Et tilløbstykke bliver uden tvivl forestillingen VEJEN, der er et spektakulært stykke performanceteater, der opføres to gange i løbet af dagen. Uden at afsløre for meget, så vil stykket indeholde entreprenørmaskiner som en del af forestillingen.

Derudover kommer Cirkus Gustav i samarbejde med SOS-børnebyerne og Firmaevents Jylland med tre spændende aktiviteter for alle børn, nemlig jonglørworkshop, hvor alle børn kan lære at jonglere, en malerworkshop, hvor der skal males køretøjer gennem tiden og så vil duoen ”Spilopper i hatten” inddrage alle børn med sang, dans og fagter.

Derudover vil et børnekor med 15 - 20 børn fra Th. Langs Skole i Silkeborg optræde. Det lokale marchorkester Skægkær Blæserne skal også spille og marcherer ned på motorvejen, når tiden nærmer sig for snoreklippet. Det omkring 20 mand store lokale kor Swing Singers vil også underholde på dagen.

Vejdirektoratet inddrager lokale bidragydere

Vejdirektoratet forsøger altid at inddrage gode lokale kræfter ind som bidragydere til alle vejåbninger, fortæller Mike Boesen.

”Fra Vejdirektoratets side vil vi meget gerne åbne op for, at lokale kan hjælpe os med at lave en festlig vejåbning. Og vi er meget glade for den store interesse, der har været her til åbningen af Silkeborgmotorvejen. Vi er sikre på, at vi med deres hjælp får lavet en rigtig god dag for alle vores gæster,” siger han.

Til august kommer der et deltaljeret program med tidspunkter for alle begivenhederne.

Det kan du også opleve …

Se de store entreprenørmaskiner og få en snak med dem, der har bygget vejen.
Kør fjernstyret bil hos Silkeborg Kommunes stand.
Se de flotte udstillede biler fra Sports Car Event, Automania og Jysk Brandmuseum.
Hør om elbiler og få en tur i en elbil hos Forenede Danske Elbillister, der også vil være til stede.
Se DGIs flotte cykelløb på motorvejen fra nærmeste hold.
Køb en pølse og noget drikke hos den lokale Silkeborgpølsemand Jørgen Trosborg.
Kaffen sørger kaffebilen fra Peter Larsen Kaffe for.
Snoreklippet foregår på motorvejen i Dyrehaven

Folkefesten holdes på Vejdirektoratets grund ved Nørreskov Bakke, men selve snoreklippet foregår nede på motorvejen et lille stykke derfra. Snoren bliver placeret på motorvejen imellem de flotte broer i Dyrehaven. Her vil Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik klippe snoren sidst på eftermiddagen.

Efter snoreklippet vil en imponerende bilkortege være de første til at køre ind på den nye motorvej. Vejdirektoratet vil til august fortælle mere om den del af arrangementet, ligesom detaljer om parkeringsforhold og trafik vil blive meldt ud der.

Bidragydere og leverandører til folkefesten hos Vejdirektoratet

Cirkus Gustav. SOS Børnebyerne. Firmaevents Jylland. Performanceteater med forestillingen VEJEN i et samarbejde mellem teatrene Hakkehuset og Didasca. Hop og Rul - tivoliaktiviteter for alle børn. Forenede Dansk Elbilister. Silkeborg Kommune. Vejdirektoratets entreprenører. Sportscar Event. Automania. Jysk Brandmuseum. Skægkær Blæserne. Swing Singers. Jørgen Trosborg og Peter Larsen Kaffe leverer mad og drikke hele dagen til rimelige priser.

Yderligere oplysninger og kommentarer

Projektleder Mike Boesen, Vejdirektoratet. Email: mik@vd.dk. Tlf.: 72 44 22 61

Kommunikationskonsulent Bjørn Kock Lærkedahl, Vejdirektoratet. Email: bjks@vd.dk. Tlf.: 72 44 23 16 / 22 48 27 12.​
​​​​