Ny bevægelsespark oven på motorvejen

DisCover Park Silkeborg til godt 10 mio. kr. bliver låg over den nedgravede del af Silkeborgmotorvejen.

Skater

Silkeborgenserne får en ny park til leg og motion, når Silkeborgmotorvejen står færdig. Den får navnet DisCover Park Silkeborg.

På tegnebrættet er en 9.000 kvadratmeter stor oplevelsespark, der placeres på overdækningen over motorvejsstykket gennem Silkeborg by.

Overdækningen og dermed parken starter ved Silkeborg Højskole og løber cirka 300 meter mod vest, og her skal der ifølge kultur- og fritidschef i Silkeborg Kommune Freddie Davidsen være plads til både bevægelse og fordybelse.

- Vi ved dog ikke præcis, hvad der skal være endnu. Vi skal til at se på, hvad der kan få borgerne til at bruge sådan en park, og vi skal ud og se, hvad de har gjort andre steder. Og når vi nu har både gymnasiet og højskolen tæt ved, kunne det sagtens være nogle ting, der understøttede deres undervisning, forklarer Freddie Davidsen til Midtjyllands Avis.

Der skal efter planen også være aktiviteter for områdets mange børnehaver og idrætsforeninger i den kommende park.

Der er allerede stor interesse for projektet fra de kommende brugere, og på borgermøder og via Facebook er der kommet omkring 100 gode ideer til, hvad området kan bruges til.

I alt forventes DisCover Park koste godt 10 mio. kr., hvor Silkeborg Kommune satser på at hente godt 7 mio. kr.  fra forskellige fonde.

I første omgang er der lavet en aftale med Lokale og Anlægsfonden om et udviklingsprojekt til 150.000 kr. Udviklingsprojektet skal være færdig sommeren 2015, og danne baggrund for den endelige ansøgning til Lokale og Anlægsfonden og andre fonde.

- Det er mange penge, men det er et spændende projekt, som det også vil være interessant for fonde at medvirke i. Så vi tror på, at vi kommer helt i mål, siger Freddie Davidsen.

Holder tidsplanen stik, kan silkeborgenserne tage Discover Park Silkeborg i brug i slutningen af 2016.