Nyt erhvervsbyggeri på første parket til Silkeborgmotorvejen

I løbet af sommeren bliver første spadestik til et nyt storstilet erhvervsbyggeri langs Silkeborgmotorvejen taget. Lejer i det første hus er den kinesiske vindmøllegigant Envision Energy.

Erhvervspark Silkeborg

Silkeborgfirmaet Laban Arkitekter har i fællesskab med I/S Randersvej udviklet Erhvervspark Silkeborg, som er det første erhvervsbyggeri direkte ud mod den nye motorvej. Projektet, der på alle måder arbejder med en arkitektur, der matcher den markante beliggenhed, består af to til fire separate 6-etagers huse på hver 2.750 m2. Husene er tiltænkt virksomheder, der ønsker synlighed og unikke, veludnyttede rammer for arbejdspladsen.

Det første hus er lejet ud, før det er bygget og står færdigt i 2017. Lejeren er den kinesiske vindmølleleverandør Envision Energy der i forvejen har sit globale innovationskontor i Silkeborg. "Vi ønsker fortsat at være midt i den danske hub for vindteknologi og kunne tiltrække de bedste kapaciteter indenfor forskning og udvikling af vindmøller. Repræsentative og moderne kontorlokaler tæt på motorvejen vil understøtte vores vækst i fremtiden" siger Anders Rebsdorf, direktør for forsknings- og udviklingsafdelingen i Silkeborg.

Hos Silkeborg Kommune har man også hænderne oppe over hovedet i forhold til den nye Erhvervspark. "Det er fantastisk, at vi før Silkeborgmotorvejen er åbnet, kan præsentere endnu et markant og toneangivende erhvervsbyggeri langs Silkeborgmotorvejen. Det er både godt for Silkeborg Kommune, lokale virksomheder og den fortsatte udvikling af Erhvervskorridoren ved Silkeborgmotorvejen. Samtidig er vi rigtig glade for, at en international virksomhed som Envision Energy, har valgt at forsætte sin spændende udvikling i Silkeborg", udtaler Borgmester Steen Vindum.

Læs hele pressemeddelelsen (PDF)