Østjyske borgmestre støtter Silkeborgmotorvejen

10 østjyske kommuner støtter i et høringssvar til Vejdirektoratet Silkeborg Kommune i, at motorvejen mellem Aarhus og Herning skal hedde Silkeborgmotorvejen.

Silkeborgmotorvejen

I et høringssvar fra Business Region Aarhus henviser borgmestrene til, at flere motorveje fører til Herning, og at navnet Herningmotorvejen derfor ikke vil være entydigt:

”Vi finder endvidere, at det er af stor betydning, at rute 15, som skærer igennem Silkeborg By, netop bærer byens eget og ikke en anden bys navn,” skriver borgmestrene i høringssvaret til Vejdirektoratet.

Det er også et af argumenterne i Silkeborgs eget høringssvar, som er på vej til behandling i byrådet. Silkeborg henviser til, at tiden er løbet fra navnet Herningmotorvejen, at navnet Silkeborgmotorvejen i forvejen er kendt, og at motorvejen ved Silkeborg er den eneste uden for hovedstadsområdet, som bliver ført gennem en by:

”Det ville være mærkeligt at køre gennem Silkeborg på ”Herningmotorvejen”. Navnet betyder meget for silkeborgenserne og for vores muligheder for at bruge motorvejen til at skabe ekstra vækst og nye arbejdspladser,” siger Silkeborgs borgmester Steen Vindum, som glæder sig over opbakningen fra Business Region Aarhus.

Med i Business Region Aarhus er Favrskov, Norddjurs, Horsens, Hedensted, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus.

Det er Vejdirektoratet, som har lagt op til at ændre motorvejens navn til Silkeborgmotorvejen. Forslaget er i høring frem til 1. april.

Læs argumenterne for at rute 15 skal hedde Silkeborgmotorvejen. 

Yderligere oplysninger hos:
Borgmester Steen Vindum, tlf. 26 29 37 32