Scada International vælger Silkeborg

Scada International, som bl.a. er leverandør til vindmøllebranchen, flytter 40 mand fra Aulum ved Herning til Silkeborg. Begrundelsen er lettere adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Wila svejsning

Endnu en succesrig virksomhed har valgt at flytte til Silkeborg. Scada International har valgt at flytte hovedkontoret og i første omgang 40 medarbejdere fra Aulum i Herning Kommune til Silkeborg. I følge virksomhedens vækstplan vil medarbejderantallet i løbet af  få år runde 60 mand i Silkeborg.

I følge administrerende direktør Thomas Bagger, er det adgangen til kvalificeret arbejdskraft der får virksomheden til at flytte til Silkeborg, hvor virksomhedens udviklingsafdeling, produktion, salg, markedsføring og ansvar for virksomhedens 4 internationale kontorer samles.

I 2014 vandt Scada International DIs initiativpris i Midt- og Vestjylland.

Vindklyngen i Silkeborg

Scada International er ikke den første leverandør til vindmøllebranchen der har valgt at flytte til Silkeborg.

Tidligere har bl.a. Ymer Technology valgt at flytte virksomheden til Silkeborg og kinesiske Envision Energy bygger nyt innovationscenter ved Silkeborgmotorvejen.

For en måned siden kom det endvidere frem, at skive-virksomheden DEIF Windpower åbner udviklingskontor i Silkeborg 1. marts 2017, ligesom 2 mand fra vindmøllebranchen og Invest in Denmarks special advisor indenfor cleantech har fået kontor i Silkeborg i år.