Silkeborg er attraktiv at investere i

Silkeborg er blevet en attraktiv by at investere i. Både AP Pension og Aberdeen Asset Management har valgt Silkeborg til deres næste store boligprojekt. Men hvorfor valgte de lige netop Silkeborg?

Silkeborg kan fra 2020 se frem til at blive hjemby for Midtjyllands højeste beboelsesejendom. Den 70 meter høje bygning ”Papirtårnet” er nyeste skud på stammen af projekter fra kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management, der har kigget uden for Københavns grænser for at finde deres næste attraktive udviklingsprojekt.

Silkeborg har alt hvad ejendomsudviklere kigger efter

”Silkeborg har alt det, som vi kigger efter som ejedomsudviklere. Her er smuk natur, et levende byliv og god infrastruktur. Særligt den nye motorvej betyder meget, da det skaber meget bedre muligheder for pendlere. Desuden har Silkeborg en stor base af mennesker med mulighed for og lyst til at flytte ind i et unikt kvalitetsbyggeri som Papirtårnet,” siger Michael Schumann fra Aberdeen Asset Management.

Papirtårnet bliver i alt 11.380 m2 fordelt på 23 etager. Den 70 meter høje bygning vil primært bestå af lyse lejligheder i varierende størrelse. Alle med private altaner og en fantastisk udsigt over Silkeborg by og Søhøjlandet.  Derudover vil huset rumme cirka 1.000 m2 erhvervslokaler og en P-kælder.

”Et andet afgørende parameter for at investere i en by som Silkeborg er selvfølgelig, at vi har mødt en kommune, der understøtter udviklingen og arbejder positivt for at få tingene til at lykkes i projektet” siger Michael Schumann. 

Papirtårnet, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter, forventes at stå færdigt 1. januar 2020, og byggeriet begynder i efteråret 2017.

Unik beliggenhed kickstarter udviklingen

AP Pension har et endnu større projekt på vej i Silkeborg. Søtorvet er navnet på en ny blandet bydel, en ny bypark og et helt nyt byrum – bundet sammen af en ny offentlig rekreativ promenade langs Remstrup Å. Projektet indeholder faciliteter til en dagligvarebutik; cafeer og øvrige butikslejemål, samt cirka 280 boliger fordelt på otte punkthuse i varierende højder.

Det er AP Pension og der står bag projektet, som i alt kommer til at rumme ca. 32.000 m2 bebyggelse som er tegnet af C.F. Møller.

”Grundens unikke beliggenhed, hvor byens og naturens værdier og kvaliteter samles, rummer et meget stort og helt særligt potentiale, som vi med lige dele ydmyghed og tårnhøje ambitioner, ønsker at indfri med et unikt projekt der vil biddrage positivt til Silkeborgs udvikling”, forklarer direktør Peter Olsson fra AP Ejendomme A/S.

Boligerne på Søtorvet opføres som sammensatte, varierede punkthuse, som danner et bymiljø, der er tilpasset den omgivende bebyggelse. Punkthusene omkranser den hævede bypark, og sikrer lys, luft og åbne kig på tværs af området. Ved det nye byrum Søtorvet, som forbinder området direkte til Strøget i Silkeborg, placeres butikslejemål til dagligvarer mm., og langs promenaden ved Remstrup Å er der mulighed for at etablere cafeer og lign.

”Silkeborg er en attraktiv by i en positiv befolkningsmæssig udvikling. Vi tror at udviklingen fortsætter, og at der vil være en stigende efterspørgsel i fremtiden efter kvalitetsbyggeri som Søtorvet med en unik beliggenhed. Samtidig har åbningen af Silkeborgmotorvejen betydet at den basale infrastruktur nu er på plads, og det vil sætte yderligere fart på Silkeborgs udvikling,” slutter Peter Olsson fra AP Ejendomme A/S.

Yderligere information:

Fund Manager Michael Schumann, Aberdeen Asset Management

Telefon 33 44 40 95/31 25 26 28. Mail: michael.schumannn@aberdeen-asset.com

Direktør Peter Olsson, AP Ejendomme A/S

Telefon 20 98 50 18, Mail: pol@appension.dk

Borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune

Telefon 26 29 37 32, Mail:Steen.Vindum@silkeborg.dk