Silkeborg tiltrækker virksomheder

Ny undersøgelse viser, at Silkeborg er blandt de bedste kommuner i landet til at tiltrække nye virksomheder.

Wila slibning af element
Siden 2009 er der flyttet 932 virksomheder til Silkeborg Kommune. Det betyder, at antallet af nye virksomheder er steget med 3,1 procent. Den stigning placerer Silkeborg blandt de bedste i Jylland til at tiltrække nye virksomheder.

Det viser en undersøgelse foretaget af analysefirmaet Bisnode Market, der blev offentliggjort i Berlingske i går. Undersøgelsen sammenligner alle 98 kommuners evne til at tiltrække virksomheder.

”Undersøgelsen viser, at vi har fat i noget af det rigtige, når det handler om at tiltrække virksomheder. Det viser også, at vi formår at udnytte vores potentiale midt i en svær tid,” siger udviklingschef Gregers Pilgaard.

Ikke overraskende er det omegnskommunerne til København, der har klaret sig bedst – mens det i Jylland kun er Holstebro, Fredericia og Skanderborg, der har klaret sig bedre end Silkeborg.

Et attraktivt område for erhvervslivet

Silkeborg Kommune har en central placering, der blandt andet giver adgang til 1,4 millioner indbyggere, 50.000 højtuddannede samt tre lufthavne inden for en times kørsel. Men det er ikke de eneste årsager til, at Silkeborg Kommune er et attraktivt område for erhvervslivet.

”I Silkeborg Kommune har vi nogle af landets bedst uddannede indbyggere. Det giver virksomhederne direkte adgang til kvalificeret arbejdskraft,” siger Torben Vilsgaard, direktør for erhvervSilkeborg.

Derudover har Silkeborg Kommune i samarbejde med erhvervSilkeborg søsat flere tiltag, der skal være med til at skabe et attraktivt videnmiljø.

”Silkeborg Valley, der tilbyder it-virksomheder et professionelt fællesskab, er et eksempel på et tiltag, der har været med til at tiltrække flere vækstvirksomheder,” siger han.

Øget kommunalt fokus på at tiltrække virksomheder

Også det kommunale fokus på at tiltrække virksomheder er øget. I Silkeborg Kommune har det især betydet en professionalisering af kontakten til erhvervslivet. Et af tiltagene er en erhvervstaskforce, der skal hjælpe nye virksomheder til kommunen og sørge for en hurtig og smidig behandling af større udviklingssager.

Og det kan være en af årsagerne til, at Silkeborg Kommune får en flot placering i undersøgelsen. Det mener Gregers Pilgaard, udviklingschef i Silkeborg Kommune.

”Erhvervstaskforcen gør det nemt at komme til Silkeborg. Med henvendelse ét sted får man den hjælp, der skal til for en succesfuld opstart,” siger han.

 

Ny motorvej skal tiltrække endnu flere virksomheder

Den flotte placering sker på trods af, at Silkeborgmotorvejen først står færdig i 2016. Når den åbner vil det betyde endnu bedre infrastruktur og tilgængelighed. Håbet er, at det kan tiltrække endnu flere virksomheder.
For at udnytte potentialet bedst muligt planlægger Silkeborg Kommune at skabe fire nye erhvervsområder, hvor virksomheder kan udnytte en god placering direkte ud til motorvejen, hvor 25.000 potentielle kunder kører forbi hver eneste dag.