Silkeborgmotorvejen er guld værd for boligejerne

Huspriser topper, og boligerne bliver hurtigt solgt. Ejendomsmæglerne mærker stigende efterspørgsel fra både Aarhus og Herning.

Det er slet ikke så ringe at være boligejer i Silkeborg for tiden. I følge Midtjyllands Avis, der har talt med kommunens ejendomsmæglere, er indbyggere i både øst og vest for alvor begyndt at få øjnene op for hvad Silkeborg Kommune kan tilbyde som bosætningskommune.

- Der er ingen tvivl om, at motorvejen spiller en rolle i forbindelse med de positive tendenser vi oplever i øjeblikket på boligmarkedet i Silkeborg. Silkeborg og omegn er blevet et mere attraktivt sted at bosætte sig, udtaler ejendomsmægler Claus Grønne til Midtjyllands Avis. Ejendomsmæglere har netop solgt et hus til et par fra Sjælland der har fået job i henholdsvis Aarhus og Brande.

Tendensen bekræftes af ejendomsmægler Anita Jæger. Hun oplever generelt flere handler, og specifikt flere handler af dyre huser til mellem tre og seks millioner.

- Motorvejen har en effekt. Det har stor betydning, at man med udgangspunkt i Silkeborg kan nå 600.000 arbejdspladser inden for en time. Særligt i en tid, hvor unge hyppigere skifter arbejde, siger Anita Jæger til Midtjyllands Avis.

Fakta

  • Liggetider for boliger i Silkeborg er styrtdykket den seneste tid (boligsiden.dk)
  • Nedslag i prisen er faldende (boligsiden.dk)
  • Kvadratmeter-prisen i Silkeborg er 15.713 kr. Det er ca. 8.000 kr. mindre pr kvadratmeter end i Aarhus, og ca. 4000 kr. mere end i Herning (Bolighed.dk)
  • Den årlige stigning i kvadratmeter-prisen i Silkeborg ligger på 4,2 procent, hvilket er i top 3 for region Midtjylland (Bolighed.dk)