Silkeborgmotorvejen fører til et godt erhvervsklima

Silkeborg Kommune springer igen markant frem i DIs måling af erhvervsklimaet. Den gode placering kommer efter et år med målrettet fokus på at forbedre virksomheders vilkår.

Silkeborgmotorvejen

Silkeborg Kommune er netop rykket 25 pladser længere op på listen over Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner. Med et spring på 25 pladser lander Silkeborg Kommune samlet set som nr. 38. Dermed er det på to år lykkedes at ændre erhvervsklimaet i Silkeborg Kommune fra at ligge i bund til at ligge tæt på den bedste tredjedel.

”Den flotte fremgang cementerer, at vi er på rette vej. Første januar afskaffede vi dækningsafgiften, og vi har også gjort det nemmere for virksomheder at vinde offentlige udbud og sænket gebyret på byggesager. En god erhvervsservice og gode betingelser er afgørende i forhold til at fortsætte den positive udvikling. Jeg er derfor meget tilfreds med, at virksomhederne kvitterer for forbedringerne i vores erhvervsklima, og vi igen går frem på listen over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark,” siger borgmester Steen Vindum.

Dygtige virksomheder i positiv udvikling
”Vi har et godt erhvervsliv i Silkeborg med rigtig mange dygtige virksomheder, der er i en positiv udvikling. De seneste år er der skabt over 1.500 nye arbejdspladser, og lige rundt om hjørnet venter sidste etape af Silkeborgmotorvejen, som forbedrer virksomhedernes logistik og gør det lettere at tiltrække de rigtige medarbejdere,” siger Steen Vindum og fortsætter:

”Udfordringen med at tiltrække den rigtige arbejdskraft er helt central for virksomheder. Jeg er derfor særlig glad for, at vi ligger i top 10 blandt landets kommuner på dette parameter”.

Fremgang i ni af undersøgelsens 11 kategorier
Silkeborg Kommune er gået frem i ni af de 11 kategorier. Den største fremgang er i kategorien ”Skatter, afgifter og gebyrer”, hvor kommunen er gået hele 33 pladser frem. Samtidig har Silkeborg forbedret sig med 25 pladser i den overordnede vurdering af erhvervsvenligheden og er rykket 23 pladser op i kategorien ”Fysisk planlægning”.

Silkeborgs bedste placering er i kategorien ”Brug af private leverandører”, hvor kommunen er placeret som nr. 4. Derudover er Silkeborg placeret som nr. 8 inden for ”Arbejdskraft” og nr. 14 i kategorien ”Kommunal sagsbehandling”.

Investeringer i byudvikling og infrastruktur
Silkeborg Kommune vil fortsætte indsatsen for at skabe bedre service og rammebetingelser for de lokale virksomheder. Det sker blandt andet gennem massive investeringer i byudvikling og infrastruktur, der forbinder by og opland til Silkeborgmotorvejen. Og i de nye erhvervsområder langs Silkeborgmotorvejen får virksomhederne nye spændende muligheder for vækst og udvikling.

”Det er vigtigt for mig, at virksomhederne også fremover mærker, at det bliver bedre at drive virksomhed i Silkeborg Kommune. Vi måler også selv systematisk på, hvor tilfredse virksomhederne er med vores sagsbehandling på erhvervsområdet, og vi har indført servicemål for vores erhvervsservice, så virksomhederne altid ved, hvor lang tid vores sagsbehandling tager, og hvilken kvalitet de kan forvente,” siger Steen Vindum.

Med årets placering som nr. 38 er Silkeborg Kommune kommet endnu tættere på målet om at være blandt de 10 mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark.

Flere fakta om Silkeborg Kommunes erhvervsklima

  • I Silkeborg er der skabt mere end 1.500 nye arbejdspladser de seneste år
  • Silkeborg var blandt de 5 nominerede til Årets Iværksætterkommune 2014
  • Silkeborg var Østjyllands bedste vækstkommune og landets 11. bedste i 2013 (Ernst & Young 2013)
  • Silkeborg er Jyllands 4. bedste kommune til at tiltrække virksomheder (Bisnode Market 2013)
  • Generelt er der over 90 % tilfredshed med Silkeborg Kommunes sagsbehandling (Silkeborg Kommunes/Teknik & Miljøs egne tilfredshedsundersøgelser)