Store planer for Neckelmann-grunden i Erhvervskorridoren

Jyske Bank har planer om et højhus på 12 etager, seks kontorbygninger, p-hus, butikker og fastfood-kæde ved Silkeborgmotorvejen.

Jyske Bank købte i 2014 den 72.000 m2 store Neckelmann-grund i Erhvervskorridoren ved Silkeborgmotorvejen. Nu har Jyske Bank løftet sløret for hvad man vil med den store grund.

Silkeborg Kommunes Plan, Miljø og Klimaudvalg har givet grønt lys til, at der skal udarbejdes en ny lokalplan for grunden, der gør det muligt at bygge tre kontorbygninger på hver 6.500 m2.  Opførelsen af den ene af de tre bygninger, er allerede i fuld gang i overensstemmelse med den gældende lokalplan. Det er den bygning som Jyske Bank opfører til Bank Data og hvor bl.a. 300 it-medarbejdere flytter ind i starten af 2016 hvis tidsplanen holder.

Derudover bliver åbnet op for et kontorhøjhus på 9.500 m2 i 12 etager og yderligere 2 kontorbygninger på i fire til seks etager. Direktør fra Jyske Bank Leif Larsen siger til Midtjyllands Avis, at det er tanken, at to af de tre kontorhuse og højhuset er reserveret til banken selv.

Neckelmann-grunden vil i fremtiden blive delt op i en nordlig og sydlig del, fordi Lillehøjvej skal føres igennem til Kejlstrupvej.

Mens den sydlige del af grunden er reserveret til kontorbyggerier, er den nordlige del tiltænkt lager-, værkstedbyggerier og butikker til særligt pladskrævende varegrupper som fx biler. Derudover vil der blive skabt plads til en fastfood-kæde.

Forlængelsen af Lillehøjvej igennem den nuværende Neckelmann-grund sker for at sikre en optimal trafikbetjening af Erhvervskorridoren og de mange kontorhuse og butikker der er under planlægning.

Situationsplan og visualiseringer er udarbejdet af Årstidernes Arkitekter.

Læs mere om Jyske Banks byggeri til bl.a. Bank Data i Erhvervskorridoren.