To markante sportsfirmaer køber store erhvervsområder ved Silkeborgmotorvejen

SPORT 24 med hovedsæde i Silkeborg og Sports Group Denmark fra Ikast-Brande Kommune har tilsammen købt 54.000 kvadratmeter erhvervsjord i Funder ved Silkeborgmotorvejen. Begge virksomheder bygger nyt domicil og SPORT 24 vil derudover etablere et nyt lager.

Silkeborgmotorvejen

En købsaftale på 40.000 kvadratmeter erhvervsjord, er netop faldet på plads med SPORT 24. På nabogrunden bygger en anden storspiller i sportsbranchen, Sports Group Denmark, nyt domicil.

”Vi glæder os til at fortsætte vores udvikling med et nyt hovedkontor ved Silkeborgmotorvejen med Sports Group Denmark som nabo. Vores plan er at starte byggeriet i første halvår af 2018. Et nyt lager kommer derefter,” fortæller Direktør Henrik Bruun.

Igennem de seneste år har SPORT 24 været i en positiv udvikling med åbning af flere nye butikker og en stigende omsætning. Hertil kommer fusionen med Sportigan og opkøbet af Stadium i 2016. I alt har koncernen mere end 150 sportsbutikker tilknyttet og en omsætning på over 1 mia. kr.

Vækstvirksomhed fra Ikast flytter til Silkeborg
I 2012 stiftede direktør Bjarne Jeppesen Sports Group Denmark med en solid faglig ballast i rygsækken. På fem år har han og teamet bag formået at løfte virksomhedens omsætning til et trecifret millionbeløb.

”Vi forventer at fortsætte vores vækst. For at det kan ske har vi brug for mere plads og bedre fysiske rammer. Det får vi i Silkeborg,” siger Direktør Bjarne Jeppesen, der også glæder sig over den synergi, der kan opstå med SPORT 24 som nabo.

Sports Group Denmark forventer at starte byggeriet af et nyt domicil og showroom på deres 14.000 kvadratmeter store grund i Funder i løbet af efteråret. Ventetid på levering af betonelementer kan dog skyde byggestarten til først i det nye år. Tyve medarbejdere flytter fra Ikast til Silkeborg når Sports Group Denmark byggeriet står færdig i løbet af 2018.

Erhvervsområder langs Silkeborgmotorvejen i rivende udvikling
Borgmester Steen Vindum hilser SPORT 24’s valg om at forsætte sin udvikling med administrativt hovedsæde i Silkeborg, mere end velkomment.

”Jeg glæder mig over, at en toneangivende og dygtig detailkæde som SPORT 24 har valgt at investere i et nyt domicil i Silkeborg. Vi har haft dialog igennem længere tid, og jeg er meget glad for at valget faldt på Funder,” siger han.

Samtidig glæder han sig over, at udviklingsmulighederne langs Silkeborgmotorvejen endnu en gang har formået at tiltrække en ny virksomhed til kommunen.

”Jeg er selvfølgelig rigtig glad for at kunne byde Sports Group Denmark velkommen til Silkeborg. Sports Group Denmark er en markant international vækstvirksomhed med et stort potentiale. Det er en stor gevinst for Silkeborg at få så dygtig en virksomhed og medarbejdere til Silkeborg, og jeg ser frem til at følge deres udvikling tæt,” siger Steen Vindum.

Mere information:
Direktør Henrik Bruun, SPORT24, mobil: 3021 3010, mail: hb@sport24.dk
Direktør Bjarne Jeppesen, Sports Group Denmark, mobil: 2627 5960, mail: bj@sports-group.dk
Borgmester Steen Vindum, Silkeborg, mobil: 2629 3732, mail: Steen.Vindum@silkeborg.dk

FAKTA

Om Sport 24
SPORT 24 blev etableret den 1. januar 2012, hvor 15 tidligere Intersport butikker, 16 Sport Outlets og 7 Sport Direct afdelinger gik sammen i SPORT 24 koncernen.

I 2016 fusionerede SPORT 24 med Sportigan og opkøbte herefter Stadium. Sportskæden har mere end 150 butikker tilknyttet i Danmark.

Med hovedkontor i Silkeborg har SPORT 24 samlet administration, web, marketing, indkøb og centrallager på en placering. Virksomheden beskæftiger over 1.000 medarbejdere på landsplan, og har en omsætning på over 1 mia. kr.

Om Sports Group Denmark
Sports Group Denmark designer, producerer og distribuerer sports- og fritidstøj til mænd, kvinder og børn. Fokus er på kvalitet, design og tekniske detaljer, samt at tøjet kan købes til den helt rigtige pris.

Sports Group Denmark blev grundlagt i 2012 i Ikast, og har i dag en omsætning på ca. 300 millioner. Virksomhedens produkter og 15 forskellige brands sælges via store sportskæder og individuelle butikker til ca. 800 kunder herunder flere internationale detailkæder.

Sports Group Denmark har 50 medarbejdere, som arbejder ud fra et af de 6 kontorer i hhv. Danmark, Norge, Finland og Kina. De vandt i 2016 Erhvervsrådet Herning Ikast-Brandes prestigefyldte vækstiværksætterpris og Danske Banks fashion award.