Trafikale udfordringer i Låsby

Motorvejsarbejde giver trafikale udfordringer i Låsby. Arbejdet med at forbinde den nye motorvejsstrækning med den eksisterende motorvej startede i denne uge.

mand bygger motorvej

Mandag den 28. juli begyndte Vejdirektoratet arbejdet med at forbinde det nye stykke motorvej mellem Låsby og Hårup med det eksisterende stykke af motorvejen mod Aarhus.

Derfor er det nødvendigt at reducere de fire spor på det første stykke af Hovedvejen fra Låsby mod Silkeborg til to spor. Samtidig skal de to vestvendte tilslutningsramper ved Hammelvej bygges om, og de spærres derfor - en ad gangen - i løbet af de næste tre måneder.

Trafikanterne på motorvejen fra Aarhus vil før tilslutningsanlægget ved Låsby opleve, at den maksimalt tilladte hastighed sænkes gradvist fra 130 km/t til 70 km/t. Lige før broen, der fører Hammelvej over motorvejen, bliver trafikken samlet i to spor, ét i hver retning, og sådan foregår resten af turen til Silkeborg.

”Trafikanterne er jo vant til kun at køre i ét spor og med højest 70 km/t på det meste af strækningen mellem Låsby og Silkeborg. I de næste tre måneder er det punkt, hvor det sker, bare flyttet et par kilometer længere østpå. Vi håber, at trafikanterne på strækningen vil have tålmodighed med os lidt endnu og til gengæld glæde sig til, at den nye motorvej mellem Låsby og Hårup åbner,” lyder det fra projektchef i Vejdirektoratet Carsten Sandgaard.

Vejdirektoratet forventer at åbne motorvejen mellem Låsby og Hårup i slutningen af 2014.

Læs mere på Vejdirektoratets hjemmeside